• 00000
  • 00000
  • 00000
  • 00000
  • 00000

Prijs vanaf:

€ 7,99

Het Vaculess systeem is een uniek systeem, dankzij flexibele voedings kokers of voedingszakjes. uw baby bepaalt zelf het drinkritme (net als bij de borst) constante flow van de voeding blijven drinken zonder te hoeven stoppen geen pijnlijke krampjes geen of nauwelijks boertjes vermindert spugen ook als de fles leeg is krijgt uw baby géén lucht binnen

Geen lucht
Het inslikken van lucht kan voor veel problemen zorgen bij uw baby. Het kan krampjes of spugen veroorzaken. Met gebruik van de VacuLess fles zal uw baby daar geen last van hebben. Dit komt door de volgende redenen:
1. Alle lucht uit de voedingskoker of het voedingszakjes is namelijk verwijderd voordat u gaat voeden.
2. Uw baby hoeft niet telkens de speen los te laten. doordat het zakje of de koker meekrimpt en er dus niet ‘klem gezogen’ hoeft te worden; uw baby kan zijn eigen tempo bepalen en hoeft hierdoor niet los te laten. Kan zijn of haar pauzes houden, zonder dat er voeding komt.
LET OP: elke eerste ‘hap” is altijd lucht, of het nu om de borst of de fles gaat. Vandaar dat minder opnieuw (moeten) beginnen voor uw baby minder lucht in het buikje betekent.

Geen vacuüm Met ‘geen vacuüm’ bedoelen we dat uw baby zich níet ‘klem zuigt’, zoals vaak het geval is bij andere flessen als bijvoorbeeld de speen te strak op de fles gedraaid is. In zo’n geval ontstaat er een vacuüm in de fles en krijgt de baby steeds moeizamer voeding uit.de fles. Dit vacuüm wordt dan verbroken als de fles vervolgens uit de mond gehaald wordt, zodat allemaal luchtbelletjes in de fles kunnen komen via de speen. Dit ‘vacuüm probleem’ zorgt voor twee grote ongemakken bij uw baby: de flow is niet constant, dit kan verwarrend werken voor een pasgeboren baby; door het steeds moeten loslaten slikt uw baby meer lucht in (elke eerste hap in namelijk altijd lucht). Met de VacuLess fles heeft uw baby absoluut geen probleem van dit ‘vacuüm zuigen’. Dit komt door het flexibele voedingszakje of de voedingskoker. Tijdens het drinken krult het zakje helemaal op. De VacuLess fles werkt altijd goed! Andere flessen zijn hierin niet constant: de ene keer belucht hij beter dan de andere keer (afhankelijk van hoe strak of los de speen of onderkant van de fles op de fles is gedraaid)

Geen krampjes Veel baby’s krijgen krampjes als ze te veel lucht hebben ingeslikt. Sommige baby’s kunnen de teveel ingeslikte lucht moeilijk uitboeren, Vandaar dat de lucht dan de darmen ingaat, met veel huilen als gevolg. Met de VacuLess fles zult u merken dat uw baby beduidend minder lucht binnenkrijgt (zie ‘geen lucht’), waardoor het risico op krampjes hierdoor ook een stuk minder is.

Zijligging Zijligging is de natuurlijke borstvoedingshouding. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijligging eigenlijk de gezondste manier van voeden is. Onderzoek heeft aangetoond dat het voeden in zijligging voor te vroeg of pas geboren baby’s de beste houding is. Dit heeft een aantal redenen: er kan een betere longuitzetting plaatsvinden; de baby hoeft niet tegen de zwaartekracht in te ademen (borstkas); de baby kan pauzeren en op adem komen wanneer zij of hij dat wil; de baby heeft hierdoor betere saturatiewaarden (zuurstof gehalte van het bloed) en er is minder kans op ‘bradycardia’ (Jenniet a. Peds, 1997) Als de baby bijgevoed wordt met de VacuLess® fles kan de baby desgewenst óók in zijligging gevoed worden, zonder lucht binnen te krijgen. Uw baby kan door de zijligging beter zelf zijn/haar drinkritme bepalen en pauzes inlassen, net zoals bij de borstvoeding.

VacuLess® in combinatie met borstvoeding
Borstvoeding is het beste voor uw baby, niet alleen door de voedingsstoffen en antistoffen, maar ook doordat uw baby luchtvrij en vacuüm-vrij kan drinken en tevens zijn/haar drinkritme kan bepalen.De praktijk is echter, dat het geven van borstvoeding soms niet vanzelf gaat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw moedermelk nog niet goed op gang komt en uw baby bijgevoed moet worden. Het kan ook zijn dat er factoren bij uw baby spelen die ervoor zorgen dat het geven van borstvoeding moeizaam gaat (prematuur, ziekenhuis, drinktechniek). In deze gevallen is VacuLess® het beste alternatief.
1. Een goede manier van drinken van uw baby wordt gestimuleerd: door de juiste vorm van de speen, die net zo diep in de mond kan komen als de borst; doordat de Joalieke starterspeen (O+ mnd) een extra klein gatheeft, waardoor de baby moet ‘werken’
2. Gemak bij het afkolven: U kunt de voedingszakjes van VacuLess® prima gebruiken om afgekolfde moedermelk in te bewaren. De zakjes zijn voorgesteriliseerd en direct te gebruiken in de VacuLess® fles. Door gebruik van de VacuLess® kolfadapter, die past op alle gebruikelijke kolfsystemen, komt uw moedermelk direct tijdens het kolven in het voorgesteriliseerde voedingszakje. U hoeft dan niet kolf-flessen uit te koken en u bent ervan verzekerd dat uw moedermelk veilig bewaard kan worden.
3. Zijligging Zijligging is de natuurlijke borstvoedingshouding. Als de baby bijgevoed wordt met de VacuLess® fles kan de baby desgewenst óók in zijligging gevoed worden, zonder lucht binnen te krijgen. Uw baby kan door de zijligging beter zelf zijn/haar drinkritme bepalen en pauzes inlassen, net zoals bij de borstvoeding. Steeds meer kraamafdelingen en kraamzorgorganisaties stimuleren deze natuurlijke borstvoedingshouding bij pasgeboren baby’s.
4. Wetenschappelijk bewezen Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het voeden met een zakje in de fles, zoals VacuLess®, het meest overeenkomt met borstvoeding. In dit onderzoek werd het volgende onderzocht: de hartslag van de baby, het zuurstof gehalte van het bloed (saturatie), het aantal slokken tussen de ademhalingen en het het zuig- slik- ademhaalritme. Baby’s die van borstvoeding overgingen naar de gewone fles vertoonden een hogere hartslag, een lagere saturatie, een verstoord zuig- slik- ademhaalritme en namen een hoger aantal slokken. Toen deze baby’s overstapten op een fles met een zakje normaliseerden deze waarden zich weer naar de waarden die tijdens de borstvoeding waren gemeten.

Joalieke speen
Uit verschillende testen, gedaan met VacuLess bij kraamzorgorganisaties en pre-verbale logopedisten, bleek dat alle op de Nederlandse markt beschikbare spenen te snel gaan voor veel baby’s. Pasgeboren baby’s die bijgevoed moeten worden, omdat bijvoorbeeld de moedermelk nog niet goed op gang is, zijn gebaat bij een speen waarbij het gat kleiner is en waarbij ze moeten ‘werken’. Daarom heeft VacuLess een nieuwe speen ontwikkeld samen met een vooraanstaand pre-verbaal-logopediste Joalieke Sijbesma-Bömke. De startersspeen (‘slow’) heeft een extra klein gat. De Joalieke speen heeft bovendien een smalle basis, omdat uit ons onderzoek bleek dat het drinken uit een smalle basis speen een betere drinktechniek ondersteunt dan een brede basis speen. Brede basis spenen hebben het nadeel dat veel baby’s de speen niet ver genoeg achter in de mond kunnen krijgen. Voor een goede drinktechniek is het belangrijk dat de speen, net als bij de borst, tot in het holletje van het gehemelte achter in de mond kan komen. smalle basis langer kleiner gat starterspeen zacht materiaal ook geschikt voor premature baby’s uitstekend te combineren met borstvoeding

De Vaculess systeem is oa verkrijgbaar bij:

  

Winkel slimmer en ontvang geld terug voor al je online aankopen via EuroClix, het online spaarprogramma
Bekijk ook reviews en beoordelingen van webshops.

Algemeen00000
Kwaliteit00000
Gebruik00000
Duurzaamheid00000
Prijs00000

Geef je mening over de Vaculess systeem

Jouw gegevens


Jouw beoordeling

Algemeen
Kwaliteit
Gebruik
Duurzaamheid
Prijs

Jouw review